10 vintertips

Vinteren nærmer seg med stormskritt og det er en koselig tid fylt med snø, høytid, venner og familie. Men de kalde temperaturene kan gjøre denne årstiden krevende for både deg og hunden din. Kaldt vær påvirker hunden din på samme måte som med deg selv.

  • Klipp ned pelsen rundt potene, dette kan du enkelt gjøre med en saks eller en mindre klippemaskin. Dette vil minske sjansen for dannelse av snøklumper rundt poten.
  • Beskytt potene. Når vinteren kommer strøs veiene med veisalt, dette kombinert med kald, våt eller isete bakke vil gjøre potene såre. Du kan beskytte potene ved å smøre på potesalve eller bruke potesokker. Tørk potene etter endt tur, for å forebygge fukt og sopp under potene.
  • Kle på hunden etter vær og vind. Hunder har ulik pels, som gjør at det er stor forskjell på hvor godt hunden tåler kulde. Kjøp et vinterdekken, spesielt om du har en liten hund med tynn pels. Dersom hunden er lite delaktig på turen, og skjelver er den sannsynligvis kald.
  • Mer mat. Hunder som er mye ute om vinteren trenger gjerne litt mer mat, da den trenger mer energi om vinteren enn om sommeren. Dette gjelder spesielt for de som liker å ta med hunden på vinteraktiviteter, som skiturer osv..
  • Pass godt på valpen i vinterkulden. Valper har ikke samme evne til å regulere kroppstemperaturen som voksne hunder. Tilpass utetiden til temperaturen, bruk dekken eller andre plagg for å holde varmen. Kortere men hyppigere turer er anbefalt på kalde dager om vinteren.
  • Spraybalsam. En god spraybalsam vil hjelpe mot snøballer i pelsen. Dette må sprayes på før du går ut i snøen. Det er spesielt i nysnø og når det er mildere ute, at det er større sjans for snøballer i pelsen. Mange velger også å bruke heldekkende dekken.
  • Pelsstell. Dersom du har en langhåret hund er det spesielt viktig å være flink til å børste pelsen om vinteren. I denne årstiden er pelsen mer utsatt for fukt og vått vær, dette kan føre til at pelsen tover seg lettere og trenger derfor å børstes godt igjennom.
  • Stimuli. Mange av oss tilbringer mer tid inne om vinteren og spesielt på ekstra kalde dager. Det kan da være lurt å ha noen aktiviteter å gjøre innendørs. Dette kan for eksempel være å gjemme leker/godbiter rundt i huset og få hunden til å søke etter det. Man kan også benytte sjansen til å lære hunden å rydde opp lekene sine, eller kanskje hente noe for deg. Vær kreativ og se på nye lærevideoer for eksempel på Youtube.
  • Refleks. Når vinteren kommer blir det mørkere og vanskeligere for bilister å se både deg og hunden. Bruk refleks eller led lys for å bli sett i vintermørket.
  • Aldri gå fra hunden i en kald bil, eller utendørs over lengre tid.

Opprett aktvitet